De Vos Ergonomics BV
De Vos Ergonomics BV
Hoofdveste 15
3992 DH Houten
030 - 63 56 006 - verkoop@devosgroep.nl
030 63 56 006

Wat is het CE-keurmerk?

Al onze elektrificatieproducten voldoen aan de wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en zijn voorzien van een CE-markering. Maar wat houdt een CE-keurmerk nou eigenlijk precies in?

Het CE-keurmerk geeft aan dat een product volgens de fabrikant aan alle EU-eisen voldoet qua veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Voor veel producten, en zeker elektrificatie producten, is het verplicht om te voldoen aan deze EU-eisen. Er zijn hier geen uitzonderingen in door verklaringen van andere certificerende instellingen. Om aan te tonen dat een product aan de EU-eisen voldoet, moeten producten voorzien zijn van een CE-markering om in de Europese Unie verkocht te mogen worden. Het is belangrijk dat de CE-markering zichtbaar, leesbaar en onuitwisbaar is aangebracht.

Neem direct contact op

Wanneer wordt een CE-keurmerk op een product aangebracht?

Wanneer een fabrikant kan aantonen dat het product aan alle relevante EU-voorschriften voldoet, een technisch dossier samenstelt waaruit de conformiteit blijkt en een EU-conformiteitsverklaring opstelt en ondertekent, mag een product worden voorzien van een CE-keurmerk.
De fabrikant draagt dan de volle verantwoordelijkheid voor de verklaring dat het product aan alle eisen voldoet.

Wat is het CE-keurmerk? - CE-keurmerk wordt vaak verwart met Chinese Export logo

CE-keurmerk wordt vaak verwart met Chinese Export logo

Het CE-keurmerk wordt vaak verward met het logo van China Export. Zoals op de afbeelding hieronder te zien lijken het CE-keurmerk en het Chinese Export logo erg op elkaar. Dat is niet voor niets en bedoeld om verwarring te zaaien.

Er zijn echter wel verschillen:
- Bij het Europese keuringslogo staan de C en de E wat verder uit elkaar
- Het middelste beentje van de Chinese E ietsje lager ten opzichte van het CE-keurmerk.

Indien gewenst kunnen wij u de CE-certificaten van onze elektrificatieproducten toesturen.